Laatste versie: 0.49b
 Deutsch English Franšais Hebrew Chinese Traditional Spanish Italian Polish Lithuanian Estonian Danish Swedish Dutch (Netherlands) Portuguese (Brazil) Czech Portuguese - Portuga Russian Catalan Turkish Finnish Romanian Greek Serbian Chinese Simplified Get eMule at SourceForge.net. Fast, secure and Free Open Source software downloads


Diversen HelpNAV
> Waarom wordt het surfen traag terwijl eMule draait?
> Wat is een Mod?
> Zijn Mods beter of sneller?
> Ik krijg berichten dat eMule gebanned is
> Waar kan ik meer support vinden?
> Is eMule anoniem?
> Mijn Firewall meldt aanvallen, en waarom stuurt eMule mail berichten?
> Mijn firewall meldt nog steeds verbindingen nadat ik mijn eMule uit zette
> Wat is het IP Filter?
> Mag ik de Help / FAQ voor mijn eigen site gebruiken?
 
Waarom wordt het surfen traag terwijl eMule draait?
Afhankelijk van de instellingen kan eMule veel verbindingen tegelijk openen en ook veel bandbreedte verbruiken. Dit kan andere internet applicaties vertragen, dus ook surfen op het internet. In het bijzonder verkeerde/te hoge verbindingen instellingen veroorzaken ernstig prestatie verlies tijdens het surfen.
Wat is een Mod?
Omdat iedereen eMule's broncode kan gebruiken, hebben verschillende mensen gemodificeerde versies van het origineel ontwikkeld. Deze versies worden niet ondersteund door het officiele eMule team.
Zijn Mods beter of sneller?
Over het algemeen: nee. De officiele versies hebben profijt van Mod ontwikkeling, maar de Mod makers kunnen niet de interne werking van eMule veranderen zonder deze ongeschikt te maken voor de rest van het netwerk. Dit feit maakt enigerlei snelheidswinst zeer onwaarschijnlijk.
De Mods bieden nieuwe functies en nieuwe bugs die u zullen bevallen of niet, maar sommigen hebben opties die zeer schadelijk voor het gehele netwerk zijn. Deze leech versies horen niet gebruikt te worden, de officiele eMule versie probeert deze uit te sluiten door veiligheidsopties en door deze te bannen.
Mod versies die op onze forums aangeboden worden werken eerlijk en houden zich aan de regels van het netwerk.
Ik krijg berichten dat eMule gebanned is
De officiele eMule versies veroorzaken deze berichten niet, ze komen van mods. Wanneer u de officiele versie gebruikt kunt u deze berichten eenvoudig negeren of uit laten filteren.

Waar kan ik meer support vinden?
Mochten er nog meer vragen zijn na het lezen van de FAQ en u verdere hulp nodig heeft, dan kunt u deze ter sprake brengen op:

het Forum (gebruik a.u.b. de zoek functie alvorens een nieuw onderwerp te starten)
IRC - ga simpelweg naar het IRC scherm van eMule en klik op Verbinden. Om in de Nederlandse help channels te komen, type /join #ed2k-dutch of #emule-dutch. Er zijn ook chat rooms in andere talen zoals #emule-english, #emule-french of #emule-spanish.
Is eMule anoniem?
Alle P2P netwerken zijn afhankelijk van directe verbindingen tussen 2 gebruikers om data te versturen. Om dit te bereiken moet het doel IP adres van de ontvangende client bekend zijn. Dit IP adres maakt de gebruiker bekend en traceerbaar. Er zijn maar twee manieren om anonimiteit te garanderen: routeren van traffic via anonieme proxy servers, of deze via andere clients versturen over het netwerk.
Proxy servers hebben meerdere nadelen. Ze kunnen uit gezet worden, de mate van anonimiteit hangt af van de geloofwaardigheid van de admin en de traffic die de servers genereren kost veel geld. Laten we uit gaan van een gemiddelde eMule server met 100.000 clients. Elke verbonden client veroorzaakt 10kB/sec traffic in beide richtingen. De server zou een volume van 2.0000MB (1,9GB) per seconde aan moeten kunnen. Niemand kan zich zulke servers veroorloven.
Het routeren van traffic via derden veroorzaakt een gelijkwaardig probleem omdat de helft van alle data verkeer gebruikt zou worden voor de anonimiteit. Dit betekent dat elke gebruiker twee maal zoveel zou moeten uploaden als nu om de netwerk prestaties op het huidige peil te houden.
Op het moment is een veilige en werkzame manier van anonimiteit binnen het P2P netwerk niet mogelijk!
Mijn Firewall meldt aanvallen, en waarom stuurt eMule mail berichten?
Software firewalls analizeren traffic door te kijken via welke poorten deze gestuurd wordt. Veel poorten worden uitsluitend door specifieke applicaties gebruikt. eMail bijvoorbeeld gebruikt meestal poort 110 om berichten te ontvangen en poort 25 om deze te verzenden. Ook trojans en andere schadelijke software gebruiken deze poorten..
Nu zijn alle poorten vrijelijk te configureren in eMule en sommige gebruikers gebruiken poorten die normaliter door andere applicaties gebruikt worden. Dit kan veroorzaken dat Firewalls aanvallen rapporteren, of denken dat eMule mail berichten verstuurt alleen maar omdat eMule een verbinding maakt via een bepaalde poort.
Wanneer u de officiele eMule versie gebruikt kunt u er gerust van uitgaan dat het geen ongewenste informatie verstuurt. Ook zijn er vanaf de .30b versie geen exploits bekend.
Mijn Firewall meldt nog steeds verbindingen nadat ik eMule uit zette.
Uw eMule raakt op het netwerk bekend omdat het bron is voor andere clients. Ook maakt de server uw client bekend als bron voor de bestanden die u deelt. Wanneer u eMule uit zet, zult u verbindings verzoeken blijven ontvangen van andere clients. Dit verschijnsel zal na enige tijd verdwijnen.

Wat is het IP Filter?
Het IP Filter wordt gebrukt om verkeer te blokkeren van en naar bepaalde netwerk adressen die schadelijk kunnen zijn voor dit netwerk. De meest populaire pagina voor filter bestanden is PeerGuardian of Lussnig's IP Filter. Voeg de link naar het filter bestand, dus http://www.peerguardian.net/pgipdb/guarding.p2p aan het URL veld voor updaten toe en klik op Load. Block lists kunnen ook direct toegevoegd worden als ze verwijzen naar een *.zip bestand.
Mag ik de Help / FAQ voor mijn eigen site gebruiken?
U mag delen van de Help en FAQ gebruiken zolang u de auteurs naam behoudt en een link naar http://emule-project.net. Het is plezierig en geeft blijk van respect wanneer u me in dit geval een bericht stuurt.

 


Last Update: 31.08.2004 7:13
FAQ
 
  Installatie en Update
Server, Connectie en ID
Instellingen en Snelheid
Credits
Downloads en Gedeelde bestanden
Gebruik van eMule
Diversen
Algemene Informatie
De Voorkeuren
Ports, Firewalls, Routers
Servers
Kenmerken van eMule
Probleem Oplossing
  Beginners Gids
Netwerk Gids
Tools


Privacy Policy