Laatste versie: 0.49b
 Deutsch English Franšais Hebrew Chinese Traditional Spanish Italian Polish Lithuanian Estonian Danish Swedish Dutch (Netherlands) Portuguese (Brazil) Czech Portuguese - Portuga Russian Catalan Turkish Finnish Romanian Greek Serbian Chinese Simplified Get eMule at SourceForge.net. Fast, secure and Free Open Source software downloads


Beginners Gids HelpNAV
1. Download en Installatie
Haal het hier. U kunt kiezen tussen een pakket met installatie programma of enkel het uitvoerbare bestand in een .zip bestand. Pak de .zip uit naar elke gewenste locatie en start hem van daaruit.

Noot:
Wanneer u Windows98 gebruikt krijgt u wellicht de foutmelding dat oleacc.dll niet gevonden is. Deze dll is een onderdeel van de MS Systeem Updates voor Win98.

2. Voorkeuren
Ga naar Voorkeuren nadat eMule gestart is. Het volgende zal alleen enkele belangrijke instellingen beschrijven. Wanneer u meer details over de instellingen wilt, leest u de gehele FAQ

- Algemeen

Schuilnaam.
Vul alstublieft een nick name in. Deze http://emule-project.net naam is saai.

Associeer eMule met het eDonkey web link formaat
Om eMule dit speciale web link formaat te laten accepteren klikt u op de-knop. Wanneer deze knop grijs is, wordt eMule al geassocieerd.
- Verbinding
Het Verbinding menu is verreweg de belangrijkste in het Voorkeuren menu. Neem alstublieft de tijd om deze uitleg te lezen
Wizard
Voor een snelle setup kunt u ook de Wizard gebruiken. Het zal u goede instellingen geven om te beginnen.
Preferences_24b_wizard.jpg
o Besturings Systeem
Het wordt aanbevolen om een nieuwer besturingssyteem te gebruiken zoals Windows 2000 of XP, omdat deze meerdere verbindingen veel beter kunnen verwerken dan Windows 9x/ME
o Gelijktijdige Ontvangsten
Deze instelling beïnvloedt het maximum toegestane aantal Bronnen per bestand en niet het aantal bestanden dat u kunt downloaden. Wanneer u veel bestanden in de overdrachts lijst heeft, hoe lager het maximum aantal bronnen per bestand zal zijn. Kies hoeveel bestanden u wellicht in uw lijst zal hebben
Noot:
Voeg niet teveel bestanden toe in uw Download lijst. De Gevonden Bronnen in het Statistieken menu zou niet hoger mogen zijn dan ~3000. Teveel bronnen zal alleen maar uw verbinding dicht laten slibben met permanente bron aanvragen. Wanneer u een download uitklapt in het Overdrachten menu en veel (Teveel Verbindingen) ziet voor bronnen, dan heeft u teveel bronnen dan uw verbinding aankan. Verlaag uw Harde Limiet waarde.
o Verbindings Type
Kies uw verbinding uit de lijst. Het is belangrijk om de juiste snelheid voor uw verbinding te kiezen. Wanneer het niet vermeld staat, kies voor Aangepast en vul de waarden bij de Ware Ontvangst bandbreedte vakjes in. Let op het verschil tussen. kiloBits/s [kb/s] and kiloBytes/s [kB/s]. Eén Byte is gelijk aan 8 Bits.
Klik op Bevestig en u bent klaar met de Verbindings setup.

- Mappen
In de Mappen Voorkeuren kunt u de map opgeven waar voltooide bestanden worden opgeslagen (Inkomende Bestanden) en het pad naar de niet voltooide bestanden (Tijdelijke Bestanden).
Aangevinkte mappen in Gedeelde Mappen worden vrijgegeven aan het netwerk. Wanneer u meerdere submappen wilt delen gebruikt u de CTRL toets en vinkt u de hoofdmap aan.

Noot:
Wanneer u wisselt van eDonkey2000 naar eMule wijst u eenvoudig naar dezelfde Inkomende en Tijdelijke mappen die u gewend was met eDonkey2000. De bestanden zullen automatisch toegevoegd worden nadat eMule opnieuw is gestart.

3. Servers
Servers zijn nodig om u in staat te stellen het netwerk op te komen. Bij de eerste start is het belangrijk een recente server lijst te krijgen.
De gemakkelijkste manier is om uw server.met te verversen via het URL vakje in eMule. Kijk hier voor meer details om uw server lijsten te vernieuwen.
22b_en_update_servermet.jpg
Er zijn veel websites die goede server.met bestanden aanbieden, maar voor een snel begin kopiëert u deze URL
http://ocbmaurice.dyns.net/pl/slist.pl?download/server-good.met

naar uw clipboard en plakt het in het Verversen vakje, en klikt u op de Ververs-knop. Met dank aan Maurice voor het verzorgen van deze server lijst service
Hoeveel servers aan uw lijst zijn toegevoegd wordt weergegeven in het Servers deel van het Log menu.

4. Verbinden met een Server
Wanneer u de server lijst heeft ververst klikt u op de Verbind Knop in de linker boven hoek.
Eenmaal succesvol met een server verbonden, zou de status balk beneden in eMule er zó uit moeten zien:

Belanrijk:
staat voor een hoog ID. Alles is okee..
als u dit icoon krijgt bij elke verbindings poging, dan heeft u een laag ID en zou u moeten lezen over ID, Firewalls, en Routers in de FAQ

5. Dat is het!

Nu kunt u beginnen met downloaden hetzij door te zoeken direct vanuit eMule (gebruik Globaal als u resultaat mist), door te zoeken met internet zoekmachines of van één van de verschillende ondersteunende sites.

6. Verdere dingen om te weten
o eMule's iconen verklaard
o Kleuren van de download balk
o QR - Queue Ranking
o Wilt u een goede download snelheid, dan voegt u bestanden toe met veel bronnen. Bestanden met minder dan 100 bronnen kunnen beschouwd worden als zeldzaam en kunnen enige tijd vergen om te downloaden. Wees geduldig!
o eMule wordt sneller naargelang deze langer draait. Verwacht geen hoge download snelheden vlak na het opstarten.
o Dit netwerk is het beste geschikt voor grote bestanden.. Deel alstublieft geen grote verzamelingen van kleine bestanden. Dit zal de servers onnodig veel belasten.
o U zult worden beloond voor het delen

Veel plezier met eMule!

Edited: 2004-08-17 by BeefhartLast Update: 31.08.2004 11:48
FAQ
Algemene Informatie
De Voorkeuren
Ports, Firewalls, Routers
Servers
Kenmerken van eMule
Probleem Oplossing
  Beginners Gids
Netwerk Gids
Tools


Privacy Policy