Laatste versie: 0.49b
 Deutsch English Franšais Hebrew Chinese Traditional Spanish Italian Polish Lithuanian Estonian Danish Swedish Dutch (Netherlands) Portuguese (Brazil) Czech Portuguese - Portuga Russian Catalan Turkish Finnish Romanian Greek Serbian Chinese Simplified Get eMule at SourceForge.net. Fast, secure and Free Open Source software downloads


Downloads en Gedeelde bestanden HelpNAV

> Mijn downloads zijn verdwenen uit mijn lijst
> Wat betekent de gekleurde balk in overdrachten?
> Wat zijn de xx / yy (zz) waarden in de bronnen kolom?
> Wat betekent QR ?
> Waarom staat er bij mijn bronnen Vroeg Om Een Ander Bestand?
> Wat betekent Teveel Verbindingen?
> Kan ik de naam van mijn download veranderen?
> Wat betekenen de rode en groene uitroeptekens?
> Hoe kan ik een commentaar / waardering toevoegen aan een bestand?
> Hoe weet ik of een bestand een fake is?
> Mijn downloads willen niet voltooien.
> Mijn downloads zijn voltooid maar worden gekenmerkt als Foutief
> Mijn downloads zijn voltooid maar verschijnen niet bij Inkomende Bestanden
> De map voor tijdelijke bestanden is te groot. Kan ik deze verwijderen?
> Hoe kan ik bestanden verwijderen / niet meer delen

Mijn downloads zijn verdwenen uit mijn lijst.
Dit kan gebeuren na een ernstige crash of het updaten naar een nieuwe versie.

Een downloads.txt bestand wordt in de eMule map aangemaakt. Het bevat elke naam uit de download lijst in eD2k formaat met informatie over het bijbehorende .part bestand. U kunt het bestand opnieuw downloaden met gebruik van de link, of de associatie tussen .part en .part.met trachten te repareren met tools zoals MetMedic of DonkeyDoctor.
Controleer of het correcte pad naar de Tijdelijke map in Voorkeuren -> Mappen staat.
Vervang de .part.met bestanden in de Tijdelijke map door hun .part.met.BAK backups.
Lees het hoofdstuk Probleem oplossing in het Help sectie.
Wat betekent de gekleurde balk in overdrachten?
De kleuren tonen de beschikbaarheid van bestandsdelen. Rood betekent dat er op het moment geen bron te vinden is voor dit bestandsdeel. Lees dit onderwerp voor meer details.
Wat zijn de xx / yy +aa (zz) waarden in de Bronnen kolom?
De waarden staan voor het aantal bronnen die gevonden zijn voor een download.
• xx - Aantal bruikbare bronnen
• yy - Totale aantal bronnen
• + aa - Aantal dat om een andere bestands bron vroeg (wordt alleen getoond wanneer de Uitgebreide Informatie functie aan staat)
• zz - Huidige bronnen die overdracht doen
Wat betekent QR?
QR is een afkorting voor queue rank en houdt uw positie in de wachtrij van andere clients in. Bronnen met een QR lager dan 20 worden verwacht spoedig overdrachten te gaan doen. Credits helpen u om sneller in de wachtrij te doen stijgen.
De wachtrij plaats raakt niet verloren wanneer u van IP adres verandert of als eMule voor een korte tijd uit staat.
Waarom staat er bij mijn bronnen Vroeg Om Een Ander Bestand?
eMule neemt maar één slot in in andermans client wachtrij. Wanneer een andere gebruiker meer dan één bestand heeft dat u nodig heeft dan zal eMule maar voor één bestand in de wachrij gaan staan, en overschakelen op de andere wanneer de overdracht is geschied. Dezelfde bron zal Vraagt Om Een Ander Bestand vermelding hebben voor het bestand dat niet in de wachtrij kon komen. De A4AF functie in het menu dat verschijnt met rechter muisklik op doenloads stelt u in staat om handmatig A4AF toe te kennen aan eens gewenst bestand.
Wat betekent Teveel Verbindingen?
Deze bron status betekent dat er meer bronnen verwerkt moesten worden dan er verbindingen konden worden geopend. Het verschijnt meestal wanneer er teveel bestanden toegevoegd worden aan de download lijst, of de Harde Limiet te hoog ingesteld is.
Kan ik de naam van mijn download veranderen?
U kunt de bestandsnaam veranderen naar willekeurig wat, omdat een download niet herkend wordt aan de naam maar door een unieke hash waarde. Wijs naar een download en kies -> Toon Bestandsgegevens met het rechter muisklik menu, of klik op de middelste muisknop. Let op de bestands extensies wanneer u de naam verandert in de Bestandsnaam Tab.

Wat betekenen de rode en groene uitroeptekens?
De uitroeptekens zijn een teken dat er een opmerking of waardering toegekend is aan een download.
• Groen = positieve waardering
• Rood = negatieve waardering

Hoe kan ik een commentaar / waardering toevoegen aan een bestand?
U kunt commentaren en waarderingen toevoegen in het hoofdmenu van Gedeelde Bestanden. Klik eenvoudig weg met de middelste muisknop of de rechter muisknop en -> Verander Bestandscommentaar op een willekeurig bestand.
Gebruik a.u.b. nuttige commentaren!
Hoe weet ik of een bestand een fake is?
U kunt eenvoudig namaak bestanden herkennen in de lijst van gevonden bestandsnamen. Rechter muisklik op een downoad -> Toon Bestandsgegevens of de middelste muisknop opent een lijst met alle gevonden namen voor een bestandsnaam. Wanneer de bestandsnamen erg verschillen of tegenstrijdig zijn dan is het mogelijk een fake. Zoek resultaten die aangemerkt worden met een + geven ook aan dat er meerdere namen gevonden waren.
Mijn downloads willen niet voltooien.
Wanneer een download voor langere tijd niet voltooid, kunnen er twee dingen voor verantwoordelijk zijn:

Geen complete bronnen:
Als de voortgangs balk rode delen vertoont die nooit blauw worden en al de gevonden bronnen hetzelfde deel missen dan is het bestand waarschijnlijk dood en zal nooit voltooien. De Laatste Complete Deel geeft de datum aan waarop alle delen verkrijgbaar waren.
Corrupte download:
Het Log scherm in het Server menu geeft een vermelding wanneer er een corrupt bestandsdeel is ontvangen. Wanneer u deze zeer vaak krijgt voor hetzelfde deel dan is het mogelijk dat de download volkomen corrupt is geraakt (komt zelden voor).
Mijn downloads zijn voltooid maar worden als foutief gekenmerkt
Deze fout komt gewoonlijk voor wanneer de mappen voor tijdelijke en binnenkomende bestanden zich op andere schijfstations of partities bevinden. eMule kan ze niet voltooien omdat er niet genoeg vrije ruimte is op de schijf voor inkomende bestanden.
Mijn downloads zijn voltooid maar verschijnen niet bij Inkomende Bestanden
Wanneer eMule een download als voltooid toont maar het bestand niet naar de Inkomende Bestanden map verplaatst, kunt u dit handmatig doen. Kijk eerst bij Bestand -> Toon Bestandsgegevens en vergewis u zich er van dat het werkelijk voltooid is door bestandsgrootte te vergelijken. Noteer ook het .part nummer van het bestand en kopieer de bestandsnaam naar Notepad. In Window's Explorer gaat u naar de map voor tijdelijke bestanden en verplaatst u het juiste bestand naar de map voor Inkomende Bestanden, waarna u het kunt hernoemen naar de uiteindelijke bestandsnaam met de gegevens die naar Notepad gekopieeërd waren. Let op de bestands extensies. Meestal hebben zulke bestanden geen corresponderende .part.met bestanden.

De map voor tijdelijke bestanden is te groot. Kan ik deze verwijderen?
Deze map bevat alle nog niet voltooide downloads. Deze verwijderen zorgt ook voor het verwijderen van alle huidige downloads! Door het overdrachts systeem gebruikt door eMule kan het gebeuren dat de totale ruimte voor de voltooide download in gebruik is hoewel er maar een paar kilobyte gedownload was.

Hoe kan ik bestanden verwijderen / niet meer delen
eMule deelt bestanden zodra:

een download deel (chunk) voltooid is en gecontroleerd op fouten
deze in de map voor Inkomende Bestanden staan of aangemerkt staan als gedeeld in Voorkeuren -> Mappen -> Gedeelde Mappen.

Om ze te verwijderen moet u eerst de bestanden uit de map voor Inkomende Bestanden verwijderen of de mappen aangemerkt als gedeeld. In het hoofdscherm van Gedeelde bestanden kunt u ook bestanden verwijderen middels de rechter muisknop -> Delete from disk.
Het delen van huidige downloads kan niet uit gezet worden.

Edited: 2004-07-26 by Beefhart


Last Update: 31.08.2004 7:35
FAQ
 
  Installatie en Update
Server, Connectie en ID
Instellingen en Snelheid
Credits
Downloads en Gedeelde bestanden
Gebruik van eMule
Diversen
Algemene Informatie
De Voorkeuren
Ports, Firewalls, Routers
Servers
Kenmerken van eMule
Probleem Oplossing
  Beginners Gids
Netwerk Gids
Tools


Privacy Policy