Laatste versie: 0.49b
 Deutsch English Franšais Hebrew Chinese Traditional Spanish Italian Polish Lithuanian Estonian Danish Swedish Dutch (Netherlands) Portuguese (Brazil) Czech Portuguese - Portuga Russian Catalan Turkish Finnish Romanian Greek Serbian Chinese Simplified Get eMule at SourceForge.net. Fast, secure and Free Open Source software downloads


Serverlist Updaten HelpNAV

In eMule worden eDonkey2000 servers gebruikt om een toegangs punt naar het netwerk te verzorgen. Een verbinding met een server is nodig om toegang te krijgen tot netwerk bronnen en om uw client bekend te maken bij het netwerk.

In feite verzorgt een server alleen een index voor de bestanden die de verbonden gebruikers delen. Zoeken naar downloads of bronnen voor een download wordt via de servers gedaan.

Een serverlijst update in eMule is alleen nodig voor het eerste contact met het netwerk. Zodra eMule is verbonden met een server biedt het slimme mogelijkheden zoals Client to Client Bron Uitwisseling om bronnen te vinden of automatische updates van bekende servers.

Er zijn verschillende manieren in eMule om de serverlijst te verversen:

Nuttige Instellingen in Voorkeuren -> Verbindingen

o Ververs serverlijst automatisch bij opstarten
In de map waarin u eMule uitgepakt/geïnstalleerd heeft, zult u het bestand adresses.dat vinden. Open het met een ASCII editor (zoals notepad) en vul een geldige URL in naar een server.met. Slechts één URL wordt ondersteund.
Wanneer deze optie aan staat, zal eMule haar serverlijst verversen via de ingevulde URL uit adresses.dat bij opstarten.

o Ververs de serverlijst bij het verbinden met een server
eDonkey servers kennen elkaar tot op zekere hoogte. Met deze instelling zal eMule een lijst van bekende servers ophalen via de server waarmee deze verbonden.

o Ververs de serverlijst als een gebruiker verbindt
Deze functie werkt op basis van de verbinding tussen een andere eMule client en uw client. Beide clients zullen elkaars werkende servers vergelijken en hun lijsten overeenkomstig bijwerken.

Noot:
De laatste twee zullen de lijst permanent geupdate houden. Het regelmatig verversen van de serverlist is niet noodzakelijk.

Ververs Server.met via URL

Voer een URL in naar een server.met in de box en klik op Update. Het log scherm zal u melden hoeveel nieuwe servers er werden toegevoegd.

Nieuwe Server

Voer het IP adres een een server naam in om een enkele server aan uw lijst toe te voegen. Wanneer een Log bericht meldt Server niet toegevoegd! dan staat de server al in de lijst.

Voeg servers toe via IRC
De officiële eMule IRC channels kennen een !serverlist opdracht. Deze stuurt u een bericht met serverlijst URL's. Met gebruik van eMule's IRC chat kunnen links naar een server.met direct aan de lijst toegevoegd worden door deze aan te klikken.

Voeg Server toe via Web Link
Het eDonkey2000 netwerk biedt speciale html links, dat wil zeggen ed2k://|server|IP|port|/ om een server direct aan eMule toe te voegen.

 

Is van toepassing op versie: .30a en later
Edited: 2004-08-17 by Beefhart


Last Update: 31.08.2004 8:42
FAQ
Algemene Informatie
De Voorkeuren
Ports, Firewalls, Routers
Servers
 
  Serverlist Updaten
Serverlist Adressen
Dynamic DNS Resolution
Kenmerken van eMule
Probleem Oplossing
  Beginners Gids
Netwerk Gids
Tools


Privacy Policy