Laatste versie: 0.49b
 Deutsch English FranÁais Hebrew Chinese Traditional Spanish Italian Polish Lithuanian Estonian Danish Swedish Dutch (Netherlands) Portuguese (Brazil) Czech Portuguese - Portuga Russian Catalan Turkish Finnish Romanian Greek Serbian Chinese Simplified Get eMule at SourceForge.net. Fast, secure and Free Open Source software downloads


IP Filters HelpNAV

Soms gebeurt het dat gebruikers per opzet of zonder het te weten corrupte data versturen. Dit kan verhinderen dat een bestand correct voltooid word, of dat het bestand volkomen corrupt raakt.
eMule introduceert een eenvoudige filtering van IP adressen. De IP-reeksen om te filteren zijn opgeslagen in een bestand genaamd ipfilter.dat, dat bewaard wordt in eMule's installatie map. Deze blacklist heeft het volgende formaat:

# Voorbeeld van een "ipfilter.dat" bestand
#
# Alle opgegeven IP reeksen zullen door eMule geblokkeerd worden voor zowel Up- als Downloaden.
# Wees zeer voorzichtig met wat u hier invult. Verkeerde adressen kunnen eMule volledig verhinderen om toegang tot het netwerk te krijgen
#
# Opmaak:
# IP-Reeks , Toegangs Level , Beschrijving
#
# Toegangs Levels:
# <127 geblokkeerd
# >=127 toegestaan

064.094.089.000 - 064.094.089.255 , 000 , Gator.com

Deze regel zal de IP reeksen van 064.094.089.000 tot 064.094.089.255 blokkeren, wat betekent dat eMule niet zal verbinden met elk IP adres binnen deze reeks, voor uploaden noch downloaden van data.

Waarschuwing:
Het voorbeeld hierboven zal elke verbinding blokkeren met het opgegeven IP-bereik. Dit kan het aantal bronnen voor downloads verminderen.

Op het moment wordt er maar één toegangs niveau toegepast. Een waarde lager dan 127 (standaard in Voorkeuren -> Veiligheid) houdt in dat elke verbindings poging wordt afgewezen.

Het IP Filter bijwerken
In Voorkeuren -> Veiligheid staat de optie Update from URL. Voeg een link naar het filter bestand toe, bijvoorbeeld http://bluetack.co.uk/config/antip2p.txt en klik op Load. IP Filter formaten gebruikt in Methlabs, Bluetack of Lussnig's IP Filter lijsten worden ondersteund door deze functie. Links die wijzen naar een *.zip bestand kunnen ook toegevoegd worden zolang de opmaak van de lijst die het bestand bevat ondersteund wordt.

IP Filter Tools
In het Tools menu of in het Hotmenu (Alt+x) kunt u de IP Filter Tools gebruiken voor het toevoegen van aanvullende lijsten, regels wissen of andere bewerkingen. Ook wordt een Hits statistiek afgebeeld die toont hoe vaak een bepaald IP adres werd gefilterd.

Noten:
Filteren zal up- en downloaden van gebande clients voorkomen.
Het is niet mogelijk om individuele clients met een muisklik aan de lijst van gebande clients toe te voegen, noch zal dit ooit mogelijk zijn.
Filteren wordt gedaan op TCP niveau, zo wordt er nooit verbinding gemaakt met gebande clients.

Edited: 2004-08-17 by Beefhart


Last Update: 31.08.2004 9:01
FAQ
Algemene Informatie
De Voorkeuren
Ports, Firewalls, Routers
Servers
Kenmerken van eMule
 
  Bestanden Zoeken (Boolean)
Credit Systeem
Beveiligde Identificatie
Agressive Client Ban
Source Exchange
Multimedia vooraf bekijken
Online Signature
IRC Chat
Vrienden
IP Filters
CategorieŽn
Web Server Interface
Command Line Opties
Mule MRTG
eD2k Links
Bronnen Management
Probleem Oplossing
  Beginners Gids
Netwerk Gids
Tools


Privacy Policy