Laatste versie: 0.49b
 Deutsch English FranÁais Hebrew Chinese Traditional Spanish Italian Polish Lithuanian Estonian Danish Swedish Dutch (Netherlands) Portuguese (Brazil) Czech Portuguese - Portuga Russian Catalan Turkish Finnish Romanian Greek Serbian Chinese Simplified Get eMule at SourceForge.net. Fast, secure and Free Open Source software downloads


Beveiligde Identificatie HelpNAV

Clients op het netwerk worden geïdentificeerd door een unieke waarde genaamd de user hash. Deze user hash wordt opgeslagen in het preferences.dat bestand en wordt gebruikt om verdiende credits toe te kennen aan andere gebruikers.
eMule is in staat om een asymmetrische encryptie te gebruiken om misbruik of manipulatie van hash waarden van andere gebruikers te voorkomen. De methode gebruikt een privé en een publieke sleutel om de user hash te beveiligen en om een goede identificatie te waarborgen naar andere gebruikers.

Beveiligde Idenficatie kan aan gezet worden in Voorkeuren ->Preferences -> Veiligheid. Het wordt aanbevolen om deze te gebruiken.

Hoe beveiligde gebruikers idenficatie werkt:

Client A wil er zeker van zijn dat diens credits veilig zijn en alleen door hem gebruikt kan worden. Hij maakt een 384 bits privé RSA sleutel en slaat het op in het cryptkey.dat bestand.
Deze privé sleutel wordt gemaakt wanneer de encryptie voor de eerste keer gebruikt wordt. Het verliezen van deze sleutel betekent dat Client A al diens credits verliest omdat hij niet langer in staat is om te bewijzen dat hij daar de rechtmatige eigenaar van is.

Wanneer twee clients die encryptie ondersteunen voor de eerste keer data uitwisselen, versturen ze beide een publieke sleutel samen met een willekeurige waarde naar hun partner. Elk van hen slaat de sleutel van de ander op in diens clients.met bestand. Enkel de sleutel wordt bewaard, de willekeurige waarde wordt opnieuw aangemaakt bij elke volgende verbinding.

Wanneer client A zichzelf bekend wil maken aan client B op een later tijdstip, dan maakt deze een digitale handtekening en stuurt deze naar B. Deze handtekening komt van diens privé sleutel, de publieke sleutel van B en een willekeurige waarde. Deze is geldig totdat client A diens IP adres verandert of client B eMule afsluit.

Na het ontvangen van A's handtekening controleert B of het is gemaakt uit diens publieke sleutel en de correcte willekeurige waarde. Als het ook met client A's publieke sleutel overeen komt, dan is client A correct geïdentificeerd..

Noten:
> Wanneer het cryptkey.dat bestand verloren raakt of gewist wordt dan zal ook het preferences.dat bestand verwijderd moeten worden, of er zullen geen nieuwe credits verkregen kunnen worden van al bekende clients.
> Wanneer er gewisseld wordt naar beveiligde identificatie zullen alle oude "onbeveiligde" credits verloren gaan. Om veiligheidsredenen is er geen manier om deze over te nemen naar het beveiligde systeem.

Is van toepassing op versie: .29b en later
Edited: 2004-08-17 by Beefhart


Last Update: 31.08.2004 8:51
FAQ
Algemene Informatie
De Voorkeuren
Ports, Firewalls, Routers
Servers
Kenmerken van eMule
 
  Bestanden Zoeken (Boolean)
Credit Systeem
Beveiligde Identificatie
Agressive Client Ban
Source Exchange
Multimedia vooraf bekijken
Online Signature
IRC Chat
Vrienden
IP Filters
CategorieŽn
Web Server Interface
Command Line Opties
Mule MRTG
eD2k Links
Bronnen Management
Probleem Oplossing
  Beginners Gids
Netwerk Gids
Tools


Privacy Policy