Laatste versie: 0.49b
 Deutsch English Franšais Hebrew Chinese Traditional Spanish Italian Polish Lithuanian Estonian Danish Swedish Dutch (Netherlands) Portuguese (Brazil) Czech Portuguese - Portuga Russian Catalan Turkish Finnish Romanian Greek Serbian Chinese Simplified Get eMule at SourceForge.net. Fast, secure and Free Open Source software downloads


Preferences.ini HelpNAV
Alle eMule instellingen worden opgeslagen in het preferences.ini bestand. De belangrijke opties zijn eenvoudig toegankelijk via het menu Voorkeuren, maar
het preferences.ini bestand geeft toegang tot wat meer. Om deze in te komen opent u preferences.ini met een tekstverwerker en verandert u deze handmatig. Werken met *.ini bestanden is voor gevorderde gebruikers, omdat verkeerde gegevens tot ongewenste gevolgen kunnen leiden. Sluit eMule voordat u begint met bewerken.
De standaard waarden staan vooraan bij elke paragraaf.
o TxtEditor=notepad.exe
Het standaard programma om de Webservice en IPFilter.dat te bewerken kan hier ingevuld worden. Voer het volledige pad naar het nieuwe uitvoerbare bestand in wanneer u niet notepad gebruikt.
o
  DateTimeFormat=%A, %x, %X
Deze string bepaalt hoe datum en tijd worden weergegeven in eMule. Zie dit msn artikel voor een gedetailleerde beschrijving van alle mogelijke code opmaak.

o
MaxLogBuff=64 / 128 (v0.30a en later)
Bepaalt de hoeveelheid systeem geheugen dat eMule gebruikt om de logs weer te geven. Voor Windows 98 / ME wordt standaard 64kB gereserveerd, voor Win2k / XP is dit 128kB. Bij Win98 / ME mag de buffer niet groter zijn dan 64kB. De logs roteren, dat wil zeggen dat wanneer een buffer vol is een oud bericht gewist wordt wanneer een nieuwe komt (FIFO). Deze instelling vervangt de MaxLogMessages van v0.29.

o
MaxChatHistoryLines=100
Bepaalt het maximum aantal regels dat in de geschiedenis van irc / berichten bewaard wordt. Wanneer deze waarde is bereikt, wordt het oudste bericht gewist bij een nieuwe regel. (FIFO - First In First Out).
o ExtractMetaData=2/1/0
Bepaalt hoe MetaData uitgelezen wordt van bestanden. (v0.30a en later)
0: uitgeschakeld
1: ingeschakeld, voor MP3 en AVI bestanden
2: standaard; ingeschakeld voor MP3, AVI, MPEG en andere bestanden

o
ServerUDPPort=65535

Normaal gesproken wordt de locale poort om servers om bronnen te vragen en bestanden te zoeken willekeurig gekozen (zie het topic over poorten , punt #6). Indien eMule draait op een machine in een meer complex netwerk, zeker wanneer proxies worden gebruikt, kan het nodig zijn om deze poort een vaste waarde te geven of deze geheel uit te schakelen. Het uit zetten van deze poort heeft tot gevolg dat eMule niet langer in staat is om de status van de servers in diens lijst te verversen en ook niet in staat zal zijn om bronnen van hen te ontvangen, noch een globale zoekactie te doen. Uitzondering hierop is de server waarmee eMule daadwerkelijk verbonden is. Gewoonlijk moet deze standaard instelling niet veranderd worden.
Mogelijke waarden voor ServerUDPPort zijn:

0 Uitgeschakeld
1 - 65534 vaste locale UDP poort
65535 willekeurige poort (standaard)
o PreviewSmallBlocks=0/1
Deze functie zou alleen ingeschakeld hoeven worden (=1) wanneer gebruik wordt gemaakt van de VLC - VideoLAN Client om bestanden te bekijken. Het stelt de gebruker in staat om multimedia bestanden vooraf te bekijken wanneer tenminste 16kB data ontvangen is van .mpeg bestanden, of 256kB data van alle andere multimedia (.avi, CD-imgages met multimedia inhoud) gedownload is. Voor meer informatie zie Voorkeuren -> Bestanden -> Video Speler en het onderwerp Vooraf Bekijken van Multimedia. Om het te gebruiken moet Creëer backup voor preview setting uit gezet worden in het Video Speler menu.

o
RestoreLastMainWndDlg=0/1
Als RestoreLastMainWndDlg=1 wordt toegevoegd aan preferences.ini, onthoudt eMule welke van de hoofd schermen (Kademlia, Server, Overdrachten) open stond voordat de applicatie werd gestopt en herstelt deze.

o
RestoreLastLogPane=0/1
Hetzelfde als RestoreLastMainWndDlg, maar onthoudt welke van de log schermen (Log, Details) werd gebruikt tijdens de laatste sessie.

o
RemoveFilesToBin=1/0

Deze instelling heeft invloed op de Delete from Disk functie in het rechter muis klik menu van het Gedeelde Bestanden scherm. Wanneer deze op disabled (=0) staat, dan zullen bestanden permanent van schijf verwijderd worden zonder deze naar de prullenbak te verplaatsen.

Edited: 2004-08-17 by Beefhart


Last Update: 26.09.2004 22:29
FAQ
Algemene Informatie
De Voorkeuren
 
  Algemeen
Display
Verbinding
Proxy
Server
Mappen
Bestanden
Berichten
Statistieken
IRC
Planner
Web Server
Veiligheid
Uitgebreide Instellingen
Preferences.ini
Ports, Firewalls, Routers
Servers
Kenmerken van eMule
Probleem Oplossing
  Beginners Gids
Netwerk Gids
Tools


Privacy Policy