Laatste versie: 0.49b
 Deutsch English Franšais Hebrew Chinese Traditional Spanish Italian Polish Lithuanian Estonian Danish Swedish Dutch (Netherlands) Portuguese (Brazil) Czech Portuguese - Portuga Russian Catalan Turkish Finnish Romanian Greek Serbian Chinese Simplified Get eMule at SourceForge.net. Fast, secure and Free Open Source software downloads


Veiligheid HelpNAV

IP-Filter
IP-Filters worden gebruikt om verbindingen van en naar andere clients te beperken. Alle IP adres reeksen die in ipfilter.dat staan kunnen niet met eMule verbinden noch kan eMule met hen verbinden. Dit bestand kan bewerkt worden via de Edit knop en wordt bewaard in de installatie map van eMule. Voor meer informatie over het filteren van IP adressen zie het hoofdstuk IP Filters van deze FAQ.
eMule moet ipfilter.dat file opnieuw laden voordat enigerlei verandering van toepassing is.

o Filter Niveau
Elke vermelding in het ipfilter.dat heeft een niveau toegewezen gekregen. Dit niveau beschrijft hoe betrouwbaar de vermelding is. Hoge waarden (standaard is 128+) worden als veilig beschouwd, terwijl lagere waarden geblokkeerd zullen worden. Het Filter niveau bepaalt de mate van blokkeren. Elke vermelding in ipfilter.dat die een lager niveau heeft dan het ingestelde Filter niveau zal verbinding met eMule geweigerd worden. Het standaard niveau kan beter veranderd worden.

o Filter ook Servers
De IP-Filter regels zijn doorgaans alleen geldig voor andere clients. Deze optie zal het filteren ook op servers toepassen..

o Update from URL
Hier een link naar een filter bestand en drukken op Laden zal de gevonden IP adressen aan eMule's ipfilter.dat toevoegen. Zie ook het hoofdtuk IP Filter voor links en informatie.

Berichten
Ongewenste berichten kunnen geblokkeerd worden door deze hier toe te voegen. Wanneer de tekst overeen komt zullen er geen berichten worden getoond. Meerdere berichten kunnen ingevuld worden met een | als scheidingsteken.

o Accepteer alleen van vrienden
Alle berichten behalve die van gebruikers die in de vrienden lijst staan zullen geblokkeerd worden.

o Accepteer alleen van geldige gebruikers
Deze instelling zorgt er voor dat berichten alleen geaccepteerd worden, wanneer de afzender's client een bekende versie is en geen namaak. Deze instelling zou beter aan staan.

o Advanced Spam Filter
Het Spam filter zal elk binnengekomen bericht controleren. Wanneer deze aan één van de volgende criteria voldoet, zal de afzender genegeerd worden. Een spam uitsluiting zal alleen voor de huidige sessie gelden.
> Een web adres of URL wordt bij het eerste contact verstuurd.
> De gebruiker had al 5 berichten gestuurd zonder antwoord.

Gebruikers op de vrienden lijst zullen nooit als spammer aangemerkt worden.

Commentaar
Deze functie werkt zoals het berichten blok boven, maar wordt toegepast op bestands commentaren.

Noot:
Bestands commentaren zouden andere gebruikers behulpzaam moeten zijn om de waarde van een download te kunnen beoordelen. Ze zijn niet bedoeld om over het weer te praten of voor wat voor soort reclame dan ook. Gelieve zinnige commentaren achter te laten.

Diversen
o Gebruik Beveiligde Identificatie
Het is aanbevolen om de beveiligde identificatie te gebruiken. Voor meer informatie over dit onderwerp leest u hier meer.

o Run eMule as an unpriviledged User
Deze optie is alleen beschikbaar in de Windows NT familie (2k, XP, 2003) en laat eMule mee profiteren van de betere beveiliging die deze systemen bieden.
Gewoonlijk is een gebruiker aangemeld op zijn machine met een Administrator account. Dit type account geeft hem en alle uitgevoerde software volle controle over het systeem. In dit geval zal ook alle kwaadaardige programmatuur die uitgevoerd wordt diens kwalijke gevolgen hebben.
Het draaien van eMule als normale gebruiker maakt een eigen gebruikers account aan in het besturingssysteem genaamd emule_secure en zet de permissies voor volledige rechten op mappen die het nodig heeft (installatie map, temp en inkomende bestanden mappen) voor deze speciale gebruiker. Anderzijds is dit gebruikers account sterk beperkt en verbiedt toegang tot andere delen van het systeem. eMule start onder dit account en zorgt er voor dat enigerlei schadelijke code die binnen zou kunnen komen geen rechten heeft op het systeem, die daardoor ook niet voor schade kan zorgen. Dit is een preventieve maatregel, mocht er kwetsbare code zijn die uitgebuit zou kunnen worden.
Noten:
o eMule is aardig voor de bestands toegang die het nodig heeft. Verdere beveiliging kan bereikt worden door expliciet bestandstoegang te beperken tot andere mappen of gehele schijfstations. Het beperken van bestands toegang is alleen mogelijk met NTFS en niet met FAT.
o Het verschil in account soort biedt volledige controle mechanismen binnen moderne besturingssystemen zoals schijfruimte quota etc.
o Een bug in Windows XP voorkomt dat enigerlei visuele stijl werkt wanneer eMule in deze modus werkt. Het grafische user interface zal er als standaard Windows 98 uit zien. Windows XP SP2 schijnt dit probleem op te lossen.
o Deze instelling zal geen anonimiteit op het netwerk geven maar maakt het systeem waar eMule op werkt meer bestendig tegen mogelijke aanval van buitenaf.

Is van toepassing op Versie: .42f en later
Edited: 2004-08-03 by Beefhart


Last Update: 31.08.2004 7:58
FAQ
Algemene Informatie
De Voorkeuren
 
  Algemeen
Display
Verbinding
Proxy
Server
Mappen
Bestanden
Berichten
Statistieken
IRC
Planner
Web Server
Veiligheid
Uitgebreide Instellingen
Preferences.ini
Ports, Firewalls, Routers
Servers
Kenmerken van eMule
Probleem Oplossing
  Beginners Gids
Netwerk Gids
Tools


Privacy Policy