Laatste versie: 0.49b
 Deutsch English Franšais Hebrew Chinese Traditional Spanish Italian Polish Lithuanian Estonian Danish Swedish Dutch (Netherlands) Portuguese (Brazil) Czech Portuguese - Portuga Russian Catalan Turkish Finnish Romanian Greek Serbian Chinese Simplified Get eMule at SourceForge.net. Fast, secure and Free Open Source software downloads


Proxy HelpNAV

Een proxy server is een dedicated machine die data verkeer omleid naar het doel adres en omgekeerd. Proxy servers worden in het algemeen gebruikt voor 4 verschillende doeleinden:

> Firewall
Proxy servers kunnen ingesteld worden om alleen bepaalde poorten, protocollen en adressen toe te laten.
> Router
Vaak gebruikt voor gezamenlijke toegang tot het internet van meerdere computers in een LAN.
> Content cache
Content caching proxies hebben enorme databases met vaak bezochte internet adressen en services. Dit versnelt toegang tot dit soort data.
> Anonimiteit
Sommige, zelfs gratis proxies geven geen specifieke gebruikers informatie zoals IP adres of bezochte internet site etcetera naar het doel adres. De enige computer die het doel adres ziet is de proxy server.
De gratis te gebruiken anonieme proxy servers op het internet zijn niet echt geschikt voor eMule. De meesten zijn traag, instabiel en zullen waarschijnlijk enigerlei eMule verbinding weigeren. Het gebruik van zulke proxy servers leidt tot een ernstig prestatieverlies. Locale proxy servers bieden geen anonimiteit.

Wanneer eMule wordt gebruikt op een computer die afgeschermd wordt door een proxy server, zal de juiste instelling gekozen moeten worden voor deze proxy. Verkeerde instellingen in dit menu leiden tot geen verbinding.

Belangrijk:
Vul alleen gegevens in als u er zeker van bent dat u er één heeft en u in staat bent de correcte informatie te verschaffen. Proxies zijn maar zelden in gebruik met thuiscomputers en bieden geen voordelen voor gebruikers buiten een LAN. Hardware routers of modems zijn geen proxies!

Algemeen

o Activeer Proxy
Zet proxy ondersteuning aan.

o Proxy Type
Er zijn verschillende types proxy servers. Om eMule via een proxy server te kunnen laten verbinden, moet het type ingevuld worden.

>

SOCKS v4 / v4a
SOCKS proxies bieden een applicatie onafhankelijk protocol om 2 hosts met elkaar te verbinden zonder directe IP verbinding. v4 en v4a servers zijn alleen in staat om het TCP protocol om te leiden. Wanneer dit type in gebruik is, kies dan voor Voorkeuren -> Verbinding -> UDP Poort aangevinkt.

> SOCKS v5
Dezelfde beperkingen gelden hier als voor SOCKS v4 / v4a.
> HTTP 1.1
Gebruikt het Hypertext Transfer Protocol v1.1 voor de verbinding. Net als SOCKS v4 ondersteunt deze niet het UDP protocol, dus geldt hier dezelfde procedure als hierboven.
HTTP Proxies kunnen in het algemeen geen zogenaamde listening ports openen. Er zal geen Hoog ID mogelijk zijn wanneer dit type proxy gebruikt wordt.

o Proxy Host
Vul het host adres in van de proxy server.

o Proxy Poort
De poort waarmee met de proxy verbonen kan worden moet opgegeven worden.
De standaard proxies gebruiken poort 1080.

Identificatie
Sommige proxy servers hebben een gebruikers naam en paswoord nodig om verbindingen toe te laten. Wanneer dit het geval is, moet identificatie aangezet worden en de benodigde gegevens ingevuld worden.

Automatisch Verbinden met Server zonder Proxy
Het aanvinken van deze optie zal de Proxy instellingen omzeilen wanneer er automatisch met eMule / eDonkey servers verbonden wordt.

Is van toepassing op versie: .28a en verder


Last Update: 31.08.2004 7:48
FAQ
Algemene Informatie
De Voorkeuren
 
  Algemeen
Display
Verbinding
Proxy
Server
Mappen
Bestanden
Berichten
Statistieken
IRC
Planner
Web Server
Veiligheid
Uitgebreide Instellingen
Preferences.ini
Ports, Firewalls, Routers
Servers
Kenmerken van eMule
Probleem Oplossing
  Beginners Gids
Netwerk Gids
Tools


Privacy Policy