Laatste versie: 0.49b
 Deutsch English Franšais Hebrew Chinese Traditional Spanish Italian Polish Lithuanian Estonian Danish Swedish Dutch (Netherlands) Portuguese (Brazil) Czech Portuguese - Portuga Russian Catalan Turkish Finnish Romanian Greek Serbian Chinese Simplified Get eMule at SourceForge.net. Fast, secure and Free Open Source software downloads


Verbinding HelpNAV

Vind eerst de snelheid van uw Internet Provider in uw contract, of op de webpagina van de provider.

De waarden voor snelheid worden meestal in kilo Bits per seconde [kb/s] opgegeven, maar de waarden in eMule zijn in kilo Bytes per seconde [kB/s]
Om dit om te rekenen naar kilo Bytes deelt u eenvoudig het aantal kilo Bits door 8

Voorbeeld:
Maximale Download snelheid: 768kb/s ÷ 8 = 96 kB/s
Maximale Upload snelheid: 128kb/s ÷ 8 = 16 kB/s

De Wizard heeft de meest voorkomende verbindingssoorten voorgeconfigureerd. Gebruik deze om de juiste instellingen voor uw verbinding te vinden.

Capaciteiten
o Download
Deze waarde is gelijk aan de maximale download bandbreedte. In het voorbeeld hierboven zou het 96 zijn.

o Upload
De maximale upload. In het voorbeeld zou het 16 zijn.

Noot:
De Capaciteiten zijn belangrijk voor het beheer van verbindingen in eMule. Controleer voor correcte waarden.

Limieten
o Download
Dit is de maximale download snelheid in kB/s die eMule toegestaan is. Het wordt aanbevolen om deze op onbeperkt te zetten door het verwijderen van het vinkje.

o Upload
Dit is een belangrijke instelling. Het vertegenwoordigt de maximale upload bandbreedte die u geeft aan het netwerk. De aanbevolen instelling is deze niet hoger dan ongeveer 75% van uw totale Upload Capaciteit te zetten. Of zet Upload Speed Sense aan - zie beneden.

Aspecten ter afweging:
De limieten op onbeperkt zetten door het gebruik van Upload Speed Sense
Wanneer u Upload Speed Sense activeert in Voorkeuren -> Uitgebreide Instellingen en het vinkje verwijdert bij Upload Limiet zal eMule alle beschikbare bandbreedte gebruiken voor de beste prestatie. Automatisch controleren van ping tijden en aanpassen van upload snelheid zullen soepel werken van internet surfen en online gaming garanderen, terwijl het downloaden maximaal blijft door het verzamelen van credits.

Upload limiet te hoog zetten

Elke download heeft wat upload bandbreedte nodig om verzoeken te doen, ontvangst van data goed te keuren etc.. Mocht u deze limiet te hoog zetten dan zal de upload uw download vertragen omdat er geen bandbreedte beschikbaar is om deze verzoeken te doen.

Upload limiet te laag zetten
eMule heeft een credit systeem gebaseerd op hoeveel bandbreedte u aan het netwerk geeft. Een lagere upload betekent minder credits en een langere wachttijd in de wachtrijen.

Client poort
eMule gebruikt 4662 als standaard poort voor het downloaden van data van andere clients. Dit veranderen is alleen nodig als deze geblokkeerd wordt of niet wordt vrijgegeven door een router of firewall. In dat geval heeft u een laag ID. Gebruik dit script (dank aan TheDonkeyNetwork) om te kijken of de gebruikte poort open is voor een vrije verbinding.

UDP Poort
Deze poort benut eMule's uitgebreide protocol zoals Client naar Client bron uitwisseling en het vragen om bronnen bij clients die compatible zijn met eMule. Het gebruik van UDP tussen clients onderling vermindert de overhead voor verbindingen en vermindert ook de werkdruk op de servers.
Deze poort moet geforward worden in elke router of geopend worden in een firewall. Wanneer u niet in staat bent om deze poort te openen kiest u voor Uitschakelen, dan zal de conventionele manier van communicatie gebruikt worden (niet aanbevolen).

Verbindings Limieten
o Max Connecties
Dit is het maximaal aantal toegestane TCP/IP en UDP verbindingen.
Connecties worden alleen geopend wanneer er data overdracht gaande is, voor zoek acties en wachtrij aanvragen bij Client naar Client Bron Uitwisseling.
Deze waarde veranderen is normaal gesproken niet nodig, behalve op computers met Windows 98/ME; zet in dit geval de waarde niet hoger dan 100.

Noot:
(Teveel verbindingen) in een uitgeklapt download menu betekent dat de limiet voor nieuwe verbindingen al is bereikt. Deze bronnen staan "in de wacht" en zullen worden gebruikt zodra er nieuwe verbindingen worden geopend.

Max Bronnen per bestand
o Hard Limit
Harde Limiet is het maximaal aantal bronnen dat is toegestaan voor een bestand. Wanneer deze limiet bereikt is stopt eMule met het accepteren van bronnen voor dit bestand.

Netwerk
eMule kent twee verschillende netwerken. De ene is een op servers gebaseerd netwerk naar het traditionele eD2k model. De andere werkt onafhankelijk van servers en gebruikt een concept genaamd Kademlia. Zie de Netwerk Gids in deze help voor een meer gedetailleerde beschrijving.
De keuze vakjes bieden de mogelijkheid met welk netwerk of netwerken eMule verbind zodra de Verbind knop wordt ingedrukt

Automatisch verbinden bij opstarten
Dit zal eMule zeggen om een server en/of Kademlia verbinding te maken direct na het opstarten.

Herstel Verloren Verbinding
Wanneer de netwerk verbinding is verloren, zal eMule automatisch de verbinding herstellen. Aanbevolen wordt om deze aangevinkt te hebben.

Toon Overhead Bandbreedte
Deze optie zal de up- en download overhead in de eMule status balk tonen. Het zijn de waarden tussen ( ) vlak naast de huidige up- en download snelheid. Deze overhead wordt berekend naar de hoeveelheid benodigde data om bronnen aanvragen te doen, om verbindingen te openen en om elk ander soort communicatie te doen tussen clients onderling. Deze bandbreedte gaat verloren voor up- en downloaden.

Belangrijk:
Als de som van uw huidige upload en overhead uw upload limiet bereikt, opent eMule teveel verbindingen of heeft teveel bronnen te verwerken. In dit geval moet u uw Max Verbindingen en/of uw Max Bronnen Per Bestand verlagen of u zult lijden onder lage down- en uploads.

Noot:
Het aantal clients in uw wachtrij veroorzaakt geen extra data verkeer en heeft geen invloed op de overhead.

Is van toepassing op versie: .42a en later
Edited: 2004-08-17 by Beefhart


Last Update: 31.08.2004 7:47
FAQ
Algemene Informatie
De Voorkeuren
 
  Algemeen
Display
Verbinding
Proxy
Server
Mappen
Bestanden
Berichten
Statistieken
IRC
Planner
Web Server
Veiligheid
Uitgebreide Instellingen
Preferences.ini
Ports, Firewalls, Routers
Servers
Kenmerken van eMule
Probleem Oplossing
  Beginners Gids
Netwerk Gids
Tools


Privacy Policy