Laatste versie: 0.49b
 Deutsch English Franšais Hebrew Chinese Traditional Spanish Italian Polish Lithuanian Estonian Danish Swedish Dutch (Netherlands) Portuguese (Brazil) Czech Portuguese - Portuga Russian Catalan Turkish Finnish Romanian Greek Serbian Chinese Simplified Get eMule at SourceForge.net. Fast, secure and Free Open Source software downloads


Gebruikte Bestanden HelpNAV

Tijdens een eMule sessie worden er veel bestanden gebruikt of aangemaakt bij de eerste start. De meeste worden gemaakt in eMule's configuratie map, anderen bevinden zich in de tijdelijke map zoals aangeduid in Voorkeuren of direct in de installatie map van eMule.

o
Known.met
Known.met onthoudt alle bestanden die eMule tegenkomt, of het nu gedeelde bestanden zijn of bestanden die in de huidige download lijst staan. Voor elk bestand wordt informatie zoals bestands grootte, pad naar het bestand, hash set, hash waarden en enige statistieken bewaard.
o
Clients.met
Dit bestand bewaart alle gebruikers die credits hebben bij uw eMule
o
Server.met
Hier staan alle bekende servers in.
o
Emfriends.met
Wanneer gebruikers aan de vrienden lijst toegevoegd worden, dan wordt het in dit bestand opgeslagen.
o
Preferences.ini
Slaat alle opties van het Voorkeuren scherm op en informatie over visuele details zoals kolom grootte enzovoorts..
o
Fileinfo.ini
Commentaren of Beoordelingen van uw eigen gedeelde bestanden.
o
Category.ini
Slaat de instellingen van uw categoriëen op, zoals naam, commentaar en kleur instelling
o
Ipfilter.dat
Dit bestand bevat de IP adres reeksen en beveiligings niveau's om uit gefilterd te worden door het IP Filter.
Kijk ook bij Voorkeuren -> Veiligheid
o
Onlinesig.dat
Online Signature is een klein bestand dat informatie bevat over waarmee eMule verbonden is, alsook de up- en download statistieken. Kan gebruikt worden voor IRC scripts en signature plaatjes.
o
Preferences.dat
Bewaart de gebruikers hash. Dit is een waarde die berekend werd bij de eerste eMule start en wordt gebruikt om deze client op het netwerk te identificeren. Wordt ook gebruikt voor credit systeem en vrienden.
o
Sharedir.dat
Bevat al de paden naar de mappen voor gedeelde bestanden.
o
Staticservers.dat
Statische servers veranderen hun IP adres nooit en zijn in principe altijd online op het netwerk. Deze servers kunnen toegevoegd worden aan staticservers.dat middels het context menu (rechter muisklik) van het serverlist menu. Zie ook Voorkeuren -> Server
o

Adresses.dat
eMule kan zijn server list bij opstarten updaten wanneer er geldige adressen ingesteld zijn naar een of meerdere server.met bestanden. Voorkeuren -> Server biedt een mogelijkheid om deze lijst te bewerken, alsmede te updaten bij opstarten. Het bestand kan meerdere adressen bevatten (één per regel) maar alleen de eerste regel die een geldig adres naar een bestand geeft, wordt gebruikt.

o
AC_SearchStrings.dat
Elke zoek regel die werd gebruikt wordt opgeslagen en een auto aanvulling wordt aangeboden wanneer een zoek actie plaats vindt die een vorige actie Each search string that has been used is recorded and an auto completing is offered if a new search matches previous ones.
o
AC_ServerMetURLs.dat
Zelfde bestand als hierboven. Het enige verschil is deze wordt gebruikt ingevulde URL adressen naar server.met bestanden op te slaan. Onthoud dat veel websites de link naar hun server.mets vaak vernieuwen.
o
Cryptkey.dat
Het bevat de unieke 384 bit privé RSA sleutel van uw client.
o
eMule.tmpl
De *.tmpl files zijn nodig voor het Web interface. Ze bepalen layout en opties voor de afgebeelde pagina's.
o
xx.part
Part files zijn onvoltooide downloads. eMule is in staat om van meer dan één gebruiker tegelijkertijd te downloaden, dus de *.part bestanden hebben altijd de grootte van een voltooide download. Missende delen worden simpelweg aangevuld met nul.
o
xx.part.met
Elk *.part bestand heeft een bijbehorend *.part.met bestand. Om een download op het netwerk te identificeren en deze op fouten te controleren wordt deze in delen van ongeveer 9MB opgedeeld. Voor elk deel wordt er een zogenoemde hash waarde berekend. Dan wordt er een hash waarde berekend voor de complete reeks hashes. De complete informatie, samen met de naam van het bestand en de status van de hashes worden opgeslagen in de *.part.met bestanden.
o
xx.part.met.BAK
Een backup van de *.part.met bestanden wordt aangemaakt, omdat het erg slecht is wanneer zo'n bestand corrupt raakt door een systeem crash. Zie Probleem oplossing voor hulp, mochten uw downloads verdwenen lijken door corrupte *.part.met bestanden.
o
eMule.log
Bewaart de output van het Log scherm in het Server menu, wanneer de benodigde optie in het menu Voorkeuren -> Uitgebreid aan staat.
o
eMule_Debug.log
Bewaart de output van het Debug scherm in het Server menu wanneer de benodigde optie in het menu Voorkeuren -> Uitgebreid aan staat.

Is van toepassing op versie: .29b en later
Edited: 2004-08-26 by Beefhart


Last Update: 31.08.2004 7:31
FAQ
Algemene Informatie
 
  Iconen
Kleuren van de voortgangsbalk
QR - Queue Ranking
ID Verklaard
Beoordeling en Score
Lijsten
Gebruikte Bestanden
De Voorkeuren
Ports, Firewalls, Routers
Servers
Kenmerken van eMule
Probleem Oplossing
  Beginners Gids
Netwerk Gids
Tools


Privacy Policy