Laatste versie: 0.49b
 Deutsch English Franšais Hebrew Chinese Traditional Spanish Italian Polish Lithuanian Estonian Danish Swedish Dutch (Netherlands) Portuguese (Brazil) Czech Portuguese - Portuga Russian Catalan Turkish Finnish Romanian Greek Serbian Chinese Simplified Get eMule at SourceForge.net. Fast, secure and Free Open Source software downloads


ID Verklaard HelpNAV

ID is een waarde die berekend word aan de hand van een client's IP adres. Het wordt toegekend door de server, wanneer eMule succesvol verbindt. Het doel van het ID is om een indicatie te geven of er een correcte communicatie tussen twee clients mogelijk is.

Na verbinden wordt het ID getoond in het Server log scherm.

eMule toont niet langer het ID maar laat een ID status zien middels de kleine globe in de rechter onderkant van het scherm.

geeft een hoog ID aan op alle netwerken
geeft een laag ID aan op alle netwerken

Een hoog ID betekent dat de gekozen poort in Voorkeuren -> Verbindingen (standaard is dit 4662) open staat en vrije toegang heeft.

Terwijl een laag ID betekent dat deze geblokkeerd is of niet bereikbaar. Dit kan veroorzaakt worden door firewalls, routers of proxy servers.
Een laag ID hebben betekent niet dat er geen up- of download mogelijk is, maar heeft verschillende nadelen:

- Er is geen IP adres bekend van de machine waarop eMule draait, zodat alle verzoeken zoals wachtrij of verbindings verzoeken naar deze client via de server gaan waarmee de laag ID client verbonden is. Dit omgeleid verkeer veroorzaakt een aanzienlijke CPU belasting op de server, wat het maximum aantal gebruikers dat deze server aan kan vermindert. Lugdunum's servers beperken het aantal laag ID gebruikers dat kan verbinden of verbannen deze zelfs.

- Twee clients met laag ID kunnen niet met elkaar verbinden, omdat het niet mogelijk is om berichten via twee verschillende servers om te leiden. Dit zal resulteren in minder bronnen voor downloads.

- Op druk bezette servers kan het best gebeuren dat de berichten verloren gaan en eMule belangrijke informatie niet krijgt over wachtrij vorderingen of download verzoeken. Dit kan leiden tot minder credits en nog slechtere download.

Noten:
- De ID kwestie beïnvloedt alleen berichten uitwisseling tussen clients. Daadwerkelijke data overdracht wordt nog steeds gedaan van client naar client.

- Wanneer het niet mogelijk is een hoog ID te krijgen dan is het beter om te verbinden met servers die een laag aantal gebruikers heeft omdat deze meer systeembronnen over hebben dan de grote, druk bezette servers.

- U kunt ook een laag ID krijgen wanneer de server waarmee u verbonden bent, het te druk heeft om behoorlijk te antwoorden, of eenvoudigweg slecht geconfigureerd. Wanneer uw instellingen goed zijn en u een hoog ID zou moeten hebben , verbind dan met een andere server. Start eMule en gebruik dit test script (dank aan TheDonkeyNetwork) om uw configuratie te controleren.

- Wanneer het ID hoog is, maakt het niet uit hoe hoog het is. Een "nog hoger " ID is niet beter of heeft enigerlei voordelen.

- Als een ID laag is, maakt het niet uit hoe laag het is. Een laag ID is een waarde minder dan 16777216.

- Om uw IP adres en een hoog ID te vergelijken, geldt de omzetting als volgt: voor IP = A.B.C.D het hoge ID = A + 256*B + 256*256*C + 256*256*256*D.

Belangrijk:
Sinds versie .23 worden bronnen met een laag ID buiten beschouwing gelaten als onbruikbaar om de server belasting tot een minimum te bepereken. eMule laat alleen bronnen vervallen om de belasting van de servers tot een minimum te beperken. Alleen bronnen met een laag ID die met dezelfde server verbonden zijn als uw client die een bestand van u willen downloaden worden geaccepteerd. Ook worden laag ID bronnen niet uitgewisseld via de Client naar Client Bron Uitwisseling.
Edited: 2004-07-26 by Beefhart


Last Update: 31.08.2004 7:27
FAQ
Algemene Informatie
 
  Iconen
Kleuren van de voortgangsbalk
QR - Queue Ranking
ID Verklaard
Beoordeling en Score
Lijsten
Gebruikte Bestanden
De Voorkeuren
Ports, Firewalls, Routers
Servers
Kenmerken van eMule
Probleem Oplossing
  Beginners Gids
Netwerk Gids
Tools


Privacy Policy